top of page

Svar på dina frågor!

Vill du ha fler frågor här? Skicka ett mail till info@sajab.se så lägger vi upp det om det finns behov för andra att behöva veta det. 

Allmänt

Varför delar ni på era auktionsverksamheter?

Detta är ett förenklat svar på en komplicerad fråga. Vår intension med Sajab har alltid varit att leverera trygga och spännande auktioner inom lantbruk och att vi skulle bli en ledande aktör när det gäller veteranfordon fanns inte på vår karta. När vi fick vår första auktion trodde vi att det var en engångsföreteelse men det tyckte inte marknaden utan vi får nästan dagligen frågor om vi kan hjälpa sälja allt från stora samlingar till enstaka objekt. 

Att dela företagen blev för oss en ganska naturlig process då de är olika kategorier och ställer helt olika krav på våra verksamheter i form av kunskap, frakthantering och en helt annan internationell marknad av köpare som har olika behov. 

Hur fungerar era auktioner och hur kan jag delta i dem?

Enkelt förklarat så är det den som har högst bud vid slutet vinner objektet. Du deltar genom att skapa ett konto på respektive auktionsverksamhet och startar därefter din budgivning. 

Vilka typer av objekt kan jag förvänta mig att hitta på era auktioner?

På Sajab säljs flera olika typer av objekt.

Sajab Vintage: Här säljs stora veteranfordonssamlingar med allt som det innebär. Fordon, emaljsskyltar, reservdelar, motorhuvar. Lite förenklat så kan man säga att allt som passar i en såkallad "ManCave". Så allt från veteranfordon till jukeboxar. 

Sajab Lantbruk: Här anordnas stora som små såkallade "Gårdsauktioner" där allt som finns på en gård vid ett eventuellt dödsfall eller pensionsavgång kan tänkas ha. Lantbruksmaskiner såsom traktorer och tröskor, verkstadsinventarier, vagnar och annat lösöre. 

Hur kan jag registrera mig som användare för att buda på era auktioner?

Snart uppdateras denna text, håll utkik!

Finns det några avgifter eller provisioner som tillkommer vinnande bud?

Ja, och de varierar för varje auktion och objekt. Se respektive auktion för varje avgift. 

Varför har ni köpprovision?

Att genomföra och anordna en auktion tar tid och resurser. Precis som alla företag har en marginal när de säljer en produkt, behöver vi också en intäkt för att täcka alla kostnader associerade med auktionen. Allt från auktionssystem, löner, iordningsställande med mera. Skillnaden är att du nu ser marginalen till skillnad från en vanlig butik. 

Vi strävar efter att vara transparenta med våra priser och avgifter, och vi tror på att ge våra kunder en tydlig förståelse för kostnadsstrukturen samtidigt som vi skapar en rättvis och öppen auktionsmiljö där alla deltagare känner sig trygga och informerade.

Vi värdesätter våra kunders förtroende och förstår vikten av att erbjuda en smidig och tillfredsställande auktionsupplevelse. Genom att inkludera köpprovisionen i våra priser strävar vi efter att erbjuda en tydlig och bekymmersfri budprocess som främjar en öppen dialog mellan oss och våra kunder. 

När måste fakturan vara betald om jag vinner auktionen?

Alla objekt ska betalas omgående efter avslutad auktion samt vara betalda innan upphämtning.

bottom of page