IMG_7277.JPEG

Sälja på auktion

Sajab har bedrivit auktioner i över 10 år och vårt fokus har alltid legat på att genomföra auktionerna med högsta professionalism och service. Vi hjälper säljare 

Vill du sälja via Sajab kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning och värdering

Kontakta oss

Fyra olika auktionsområden

Sajab har vi över tio år anordnat lantbruk- och entreprenadauktioner. Vi är auktionsföretaget som tar sig an hela lösören. Vi har i snitt 170 utrop per auktion, allt från traktorer, tröskor, hjullastare, jordbruksredskap och verktyg med mera. 

 

Välkommen idag att kontakta oss på info@sajab.se

65771023336__E40A8BD1-3404-4F5A-8E67-CE0E1F8DCEDC.JPG
Lantbruk

Lantbruksauktioner är vår vanligaste auktionstyp. Här säljs allt som finns på gården. 

Traktorer, tröskor, jordbruksredskap

IMG_7277.JPEG
Entreprenad

Entreprenadauktion är vanligtvis mellan 50 till 200 utrop.

Lastmaskin, skopor, verktyg och lösöre

Fält med traktorer.jpg
Samlingsauktion

Vi håller fyra samlingsauktioner per år. Inlämning sker hela året och säljare är vanligtvis runt 25-35 st.

Alla objekt välkomna

Foto 2021-08-31 18 03 55.jpg
Verkstad

En verkstadsauktion genomförs bäst på nätet. Här säljs verktyg, pelarlyftar, sortimentlådor med mera.  

Går du säljtankar?
- Så här funderar det hos oss

Steg 1 - Värdering & avtalsskrivande
Vi erbjuder alltid en kostnadsfri värdering av din gårds objekt. Detta görs bäst på plats hos dig för att vi ska få en uppfattning om objektens skick och antal. Efter värderingen får du ett förslag från oss och när du känner dig bekväm skriver vi ett avtal och planerar alla datum för auktionen.

Värdering

Slutpriser

Typer av objekt

Kontakta oss

Steg 2 - Katalogisering
När avtal är skrivet kommer vi ut till dig för att katalogisera alla objekt som ska säljas. I detta läge är det viktigt att alla maskiner och redskap är tvättade för att vi ska kunna presentera dem på bästa sätt för potentiella köpare. Under katalogiseringen undersöker vi varje objekt noggrant och ger det en beskrivning för att sedan fota och filma. 

Steg 3 - Marknadsföring
Sajab tar fram en unik marknadsföringsplan för just din auktion. Vi kallar vår unika strategi för 3-punktsstrategin då vi försöker nå tre unika köpartyper. Kortfattat söker vi befintliga, aktivt letande samt passivt letande köpare.

Steg 3 - Efter auktionen

Efter att alla objekt har hämtas av köparna (specifik utlämningsdag) har du dina pengar senast 30 dagar efter avslutad auktion. Alla objekt som lämnas ut är betalda och obetalda objekt återgår till säljaren. 

IMG_3434.jpg
Foto 2021-09-23 11 12 38.jpg
IMG_3414.JPG
Foto 2021-08-31 18 14 41.jpg
Stig-Arne Johansson

Ropare & Auktionsbokare i Sverige

0730-29 16 59

info@sajab.se

 

Östergötland, Närke, Småland, Gotland, Uppland samt övriga Sverige

Foto 2021-09-04 16 30 41.jpg
Mårten Thörner

Ropare & Intag nätauktioner

 

0706-67 45 95

Foto 2021-08-31 18 06 04.jpg
Manne Sjöberg

Marknadsföring & Intag nätauktioner

0730-34 95 97

manne@sajab.se

Vanliga frågor

Hur många saker behöver jag ha för att ni ska hjälpa mig sälja?


Egentligen finns ingen under eller övre gräns. Det mesta handlar om vilka typer av objekt du ämnar sälja. Om du är osäker är du alltid välkommen att kontakta oss så kan vi avgöra om det passar en egen auktion eller till våra samlingsauktioner. Nedan finns några exempel på auktioner som vi genomfört. Entreprenadauktion med 43 utrop. Tre lastmaskiner, vagnar, skopor, två traktorer, sopmaskin samt diverse utrustning. Lantbruksauktion med 67 utrop. Två traktorer, en tröska, jordbruksredskap Lantbruksauktion med 156 utrop. Tre traktorer, tröska, 500 balar, gödning, jordbruksredskap Samlingsauktion 455 utrop, 35 st säljare. Allt från traktorer till flakmopeder till motorsågar.
Vad kostar det att sälja?


Vi tar ut en liten del av den totala försäljningen och den är uppdelad i en stege beroende på storlek på din auktion. Kontakta oss så vi kan ge dig en rättvis bedömning av din auktion. Skicka ett mail till info@sajab.se
Vilka typer av auktioner anordnar ni?


V
Varför ska jag anlita Sajab Auktioner?


Det enkla svaret är att vi bryr oss. I ett auktionsförfarande finns flera partner inblandade och vi är alla människor. Vi vill göra affärer med det som vårt fokus. Vi gör detta genom att vara med dig som säljare hela vägen. Vi erbjuder både visning och kostnadsfri lasthjälp för att skapa trygga köpare Vid eventuella problem efter försäljning tar vi hand om det genom att skapa den bästa lösningen för alla inblandade Vi har som mål att varje auktion ska genomsyras av professionellism, trygghet och förtroendeingivande. Välkommen! Önskar du veta mer kan du kontakta oss direkt och fråga oss mer
Reservationspris, kan jag ha det?


Givetvis, men vi råder dig efter flera år av erfarenhet av auktioner att inte sätta det för högt. En auktion med för höga reservationspriser är ingen auktion och budgivning uteblir. Vi kallar det för att auktionen är "kall" vilket innebär få budgivare. Vi tar gemensamt fram ett eventuellt reservationspris. Om du är nyfiken så valde denna säljare att inte ha några reservationspriser på sin auktion.
Leca Sverige AB - 2021
Vad för objekt letar ni efter?


Sajab fokuserar på att sälja lantbrukmaskiner, entreprenadmaskin och verkstadsutrustning. Exempel på objekt hittar du här Psst. När vi ändå håller auktion på din gård eller företag kan vi även med momsfria och mindre objekt såsom datorskärmar och stolar etc.

Vi är med hela vägen

Vi brukar säga att vi gör affärer som vi själva skulle vilja göra affärer. Med största möjliga förtroende. Vi är med på katalogisering, visningsdagen samt utlämningsdagen där vi också är behjälpliga med lastning

Slide Title

This is a Paragraph. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start editing the content.