IMG_7277.JPEG

Bli inte en i mängden, sälj via Sajab Auktioner

Sajab Auktioner har hjälpt säljare anordna lantbruks- och entreprenadauktioner i över 10 år och vårt fokus har alltid varit att leverera en professionell gårdsauktion för både säljare och köpare. För oss innebär en lyckad gårdsauktion när både säljare och köpare är nöjda.

Vi hjälper dig med din gårdsauktion, kontakta oss om du vill veta mer.

 

Processen är mycket enkel 

 1. Kontakta oss via info@sajab.se eller 0730291659

 2. Vi besöker dig för att få en uppfattning av auktionens omfattning och ger dig en enklare värdering

 3. Vi genomför auktionen. 

Välkommen!

Fyra olika auktionsområden

Lantbruk - Entreprenad - Verkstad - Samlingsauktion

Vi är auktionsföretaget som tar sig an hela auktioner från start till mål. Varje auktion Sajab anordnar har cirka 170-200 utrop, ibland mer. Variationen är stor, allt från traktorer, tröskor, hjullastare, jordbruksredskap till verktyg med mera. 

 

Välkommen idag att kontakta oss på info@sajab.se

IMG_3414.JPG
Lantbruk

Lantbruksauktioner är vår vanligaste auktion. Här säljs allt som finns på gården, ute & inne. 

Traktorer, tröskor, jordbruksredskap

IMG_7277.JPEG
Entreprenad

Entreprenadauktion är vanligtvis mellan 50 till 200 utrop.

Lastmaskin, skopor, verktyg och lösöre

Fält med traktorer.jpg
Samlingsauktion

Samlingsauktionen är till för fler säljare med få objekt. Inlämning sker hela året och säljare är vanligtvis runt 25-55 st.

Lämna in objekt här!

Foto 2021-08-31 18 03 55.jpg
Verkstad

En verkstadsauktion genomförs bäst på nätet.

 

Här säljs verktyg, pelarlyft, sortimentlådor med mera.  

Går du säljtankar?
- Så här funderar det hos oss

Steg 1 - Värdering & avtalsskrivande
Vi besöker alltid dig innan avtal kan skrivas. Detta görs bäst på plats hos dig för att vi ska få en uppfattning om objektens skick och antal. När du känner dig bekväm skriver vi ett avtal och planerar alla datum för auktionen.

Läs våra 6 anledningar om ställa frågan till oss

Slutpriser från tidigare auktion

Ring oss direkt: 073-029 16 59 eller maila oss på info@sajab.se

Steg 2 - Katalogisering
När avtal är skrivet kommer vi ut till dig för att katalogisera alla objekt som ska säljas. I detta läge är det viktigt att alla maskiner och redskap är tvättade för att vi ska kunna presentera dem på bästa sätt för potentiella köpare. Under katalogiseringen undersöker vi varje objekt noggrant samt ger objektet en utförlig beskrivning. Katalogiseringen avslutas med fotografering och film på rörliga objekt såsom traktorer och gräsklippare etc.

Steg 3 - Marknadsföring
Sajab tar fram en unik marknadsföringsplan för just din auktion. Vi kallar vår unika strategi för 3-punktsstrategin då vi försöker nå tre unika köpartyper. Kortfattat söker vi befintliga, aktivt letande samt passivt letande köpare.

Steg 3 - Efter auktionen

Sajab anordnar en utlämningsdag där Sajab är med. Efter att objekten har hämtas av köparna (specifik utlämningsdag) har du dina pengar senast 30 dagar efter avslutad auktion (gäller nätauktion). Alla objekt som lämnas ut är betalda och obetalda objekt återgår till säljaren utan extra kostnad. 

IMG_3434.jpg
Foto 2021-09-23 11 12 38.jpg
IMG_3414.JPG
Foto 2021-08-31 18 14 41.jpg
Stig-Arne Johansson

 Auktionsbokare i Sverige

0730-29 16 59

info@sajab.se

 

Östergötland, Närke, Småland, Gotland, Uppland samt övriga Sverige

Rolf Johansson Farmarauktioner Sajab.png
Rolf Johansson

 Auktionsbokare Västra Götaland

0708-26 61 49

 

Västergötland

Foto 2021-09-04 16 30 41.jpg
Mårten Thörner

Ropare & Intag nätauktioner

 

0706-67 45 95

Foto 2021-08-31 18 06 04.jpg
Manne Sjöberg

Marknadsföring & Intag nätauktioner

0730-34 95 97

manne@sajab.se

 
Foto 2021-08-31 18 03 55.jpg

6 bra anledningar för att ställa frågan till oss

Vi är säkra på att vi kan göra din auktion lyckad

 1. Bli inte en i mängden
  Vi lägger 100 % fokus på hela din auktion, oavsett om det är en traktor eller foderskruv. 

 2. Vi finns tillgängliga 
  Hos oss har du alltid en dedikerad kontaktperson och inte någon sluss med robotröster eller olika kundservicepersoner. Vi värnar om raka kommunikationsvägar

 3. Öppen process mot köpare
  För att budgivning ska starta krävs det trygga, intresserade och köpstarka budgivare. Vi vet var de finns. Vi anordnar välbesökta visningar tillsammans med vältagna foton och filmer.

 4. Engagerat team
  Tillsammans har vi över 35 års erfarenhet inom auktionsverksamhet och marknadsföring.

 5. Riktad marknadsföring - Varje auktion
  Vår strategi är att hitta köpare i tre olika kategorier. Befintliga köpare i vårt register, aktivt letande och passiva köpare som inte än vet att de är intresserade av dina objekt. 

 6. 270+ lyckade auktioner
  Våra avslutade auktioner hittar du här

Är du intresserad så skickar du ett mail till

info@sajab.se

 

Vanliga frågor

Hur många saker behöver jag ha för att ni ska hjälpa mig sälja?


Egentligen finns ingen under eller övre gräns. Det mesta handlar om vilka typer av objekt du ämnar sälja. Om du är osäker är du alltid välkommen att kontakta oss så kan vi avgöra om det passar en egen auktion eller till våra samlingsauktioner. Nedan finns några exempel på auktioner som vi genomfört. Entreprenadauktion med 43 utrop. Tre lastmaskiner, vagnar, skopor, två traktorer, sopmaskin samt diverse utrustning. Lantbruksauktion med 67 utrop. Två traktorer, en tröska, jordbruksredskap Lantbruksauktion med 156 utrop. Tre traktorer, tröska, 500 balar, gödning, jordbruksredskap Samlingsauktion 455 utrop, 35 st säljare. Allt från traktorer till flakmopeder till motorsågar.
Vad kostar det att sälja?


Vi tar ut en liten del av den totala försäljningen och den är uppdelad i en stege beroende på storlek på din auktion. Kontakta oss så vi kan ge dig en rättvis bedömning av din auktion. Skicka ett mail till info@sajab.se
Vilka typer av auktioner anordnar ni?


Vi publicerar varje år cirka 20-30 auktionskataloger. Auktioner har fokus inom lantbruk, entreprenad och verkstad. Vanligvis har våra auktioner cirka 150-200 utrop. Ibland mer och ibland mindre. Vanliga objekt vi säljer på auktionen Trakorer Tröskor Lastmaskiner Verktyg Jordbruksredskap
Varför ska jag anlita Sajab Auktioner?


Det enkla svaret är att vi vet vad en lyckad auktion behöver. I ett auktionsförfarande finns flera partner inblandade och vi är alla människor. Vi vill göra affärer med det som vårt fokus. 250+ lyckade auktioner Vi är med dig som säljare hela vägen, från katalogisering till utlämning. Vi erbjuder både visning och kostnadsfri lasthjälp åt köpare (utlämningsdagen) Vi har som mål att varje auktion ska genomsyras av professionellism, trygghet och förtroendeingivande. Välkommen! Önskar du veta mer kan du kontakta oss direkt och fråga oss mer
Reservationspris, kan jag ha det?


Givetvis, men vi råder dig efter flera år av erfarenhet av auktioner att inte sätta det för högt. En auktion med för höga reservationspriser är ingen auktion och budgivning uteblir. Vi kallar det för att auktionen är "kall" vilket innebär få budgivare. Vi tar gemensamt fram ett eventuellt reservationspris. Om du är nyfiken så valde denna säljare att inte ha några reservationspriser på sin auktion.
Leca Sverige AB - 2021
Vilka objekt kan jag sälja på auktion via er?


Sajab fokuserar på att sälja lantbrukmaskiner, entreprenadmaskin och verkstadsutrustning. Exempel på objekt hittar du här Psst. När vi ändå håller auktion på din gård eller företag kan vi även ta med momsfria och mindre objekt såsom datorskärmar och stolar etc.
Detta är viktigast när du väljer auktionsfirma!


Tänk på att inte bli en i mängden med dina objekt. Vissa företag vill enbart sälja dina finaste objekt medan Sajab inser att värde finns i alla objekt och att det är helheten som innebär att auktionen blir lyckad. Under din auktion har vi fullt fokus på att allt ska bli sålt, traktor likväl som en foderskruv. Välj därför en auktionsfirma du känner högt förtroende för och som vet värdet på dina objekt samt var de hittar kunderna till vad som oftast kan vara 250 objekt, ibland mer och ibland mindre.